De Provincie Limburg heeft demissionair minister Micky Adriaansens vanmiddag een voorstel gedaan voor het behoud en de verduurzaming van de basisindustrie met Chemelot als onmisbare schakel. Gedeputeerde Stephan Satijn heeft de propositie persoonlijk aangeboden, samen met de economie-wethouders Yvonne Salvino van Sittard-Geleen en Danny Hendrix van Stein.

“Deze mooie stap is cruciaal voor werk en brede welvaart in Limburg en het verdienvermogen van Nederland” reageert wethouder Yvonne Salvino

Het voorstel tot samenwerking tussen Provincie en rijksoverheid met steun van de lokale overheden is in lijn met de motie ‘Project Mozart’ die recent in de gemeenteraad is aangenomen. Met deze propositie en het vervolg is invulling en uitvoering gegeven aan deze motie.

Ondersteuning van de propositie is een passend gevolg van afspraken en samenwerking zoals in de Strategische Gebiedsvisie Chemelot, Agenda Zuid-Limburg, Novex Zuid-Limburg, het Ruimtelijk Arrangement, de gebiedsverkenning rond mobiliteit en projecten als de Circular Mile.

De volledige propositie leest u op de website van de Provincie: Limburg presenteert propositie voor duurzame toekomst Chemelot – Provincie Limburg

Bron en foto: gemeente Sittard

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *