Fortuna Sittard maakte vandaag, 16 juni 2024, bekend dat Willy Dullens is overleden.

Hij begon als jeugdspeler bij Sittardia, een van de voorlopers van Fortuna Sittard en maakte in seizoen 1963/64 zijn debuut in het eerste elftal. Aan het eind van dat seizoen promoveerde Sittardia naar de eredivisie. Deze promotie was mede te danken aan de 18 doelpunten die Dullens dat seizoen maakte. Het seizoen daarop degradeerde Sittardia weer naar de eerste divisie.

In 1966 werd hij tot Speler van het Jaar uitgeroepen van de eerste divisie. Doordat Johan Cruyff hem tijdens het uitreiken van deze prijs toesprak en zei dat Dullens “misschien technisch wel veel beter dan hij was”, werd hij ook wel de Cruyff van Limburg genoemd.

Ook speelde Willy Dullens vier interlands voor Oranje. Een zware knieblessure, die hij opliep in een vriendschappelijke wedstrijd tegen Vitesse in 1966, maakte in 1968 op 23-jarige leeftijd een eind aan zijn carrière.

In 1969 werd een benefietwedstrijd georganiseerd  tussen Ajax en Alemannia Aachen in het Olympische Station in Amsterdam voor 60.000 toeschouwers. Opbrengst: 140.000 gulden.

In 2000 keerde hij terug bij Fortuna Sittard als technische adviseur en was hij ook betrokken bij de jeugdopleiding. In het seizoen 2009-2010 stapte hij over naar VVV Venlo, om in juli 2013 weer naar Fortuna terug te keren.

Willy Dullens overleed op 79-jarige leeftijd; hij leed aan de ziekte van Alzheimer.

Foto: Fortuna Sittard

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *