Hoogste punt nieuwe ijshal Glanerbrook

Luister live

Hoogste punt nieuwe ijshal Glanerbrook

Woensdag 10 juli bereikte de bouw van de nieuwe ijshal in Sportpark Glanerbrook het hoogste punt. Wethouder Leon Geilen markeerde deze mijlpaal met het hijsen van de gemeentelijke vlag. Glanerbrook wordt een energieneutraal sportpark.

Sportpark Glanerbrook wordt groots ‘vernieuwbouwd’. De afgelopen tijd is al behoorlijke vooruitgang geboekt. De twee sporthallen zijn helemaal gerenoveerd en de nieuwe fitnessruimte is al volop in gebruik. Buiten werkt de aannemer hard aan de nieuwbouw van een 50-meter(wedstrijd)bad en een gloednieuwe ijshal. Het stalen skelet van de ijshal heeft op woensdag 10 juli het hoogste punt bereikt. 

In het Burgemeester Damenpark krijgt de schaatsbaan een overkapping met zonnepanelen. In totaal komen er straks 6.000 zonnepanelen in het vernieuwde sportpark. In het nieuwe Glanerbrook is straks het energiegebruik gehalveerd en een gedeelte van de energie wordt zelf opgewekt. Dit is uniek voor een sportcomplex met binnen en buiten ijsbanen en zwembaden.

Als de gebouwen grotendeels klaar zijn, krijgt het Burgemeester Damenpark eromheen nog een metamorfose. Het wordt een park met veel groen, wandel- en sportpaden, speeltoestellen en plekken om met goed weer te ontspannen. Gebouwen en park gaan straks in elkaar over in een mooie, groene omgeving.

Op de website MetSittardGeleen.nl vindt u meer informatie.

Bron: gemeente Sittard-Geleen

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Advertenties