24 metersgrote rozen zweven boven winkelstraten Sittard

Luister live

24 metersgrote rozen zweven boven winkelstraten Sittard

Boven de splitsing van de Limbrichterstraat en Molenbeekstraat in Sittard zweven 24 rode rozen. Ze hebben een doorsnee van een meter, zijn gemaakt van watervast en licht schuim en hangen aan staalkabels tussen de gevels.

De wethouders Andries Houtakkers en Yvonne Salvino hebben dit zogenoemde rozenpleintje vrijdagochtend feestelijk geopend met de onthulling van een officieus naambordje. Dat deden ze namens de gemeente Sittard-Geleen samen met de overige initiatiefnemers: Centrummanagement Sittard, ondernemers, studenten van de opleiding communicatie en multimediadesign en de gemeente Sittard-Geleen. 
Tijdens de feestelijke opening zong René Haustermans Toons bekendste nummer en Rousseau deelde chocolade bloemetjes uit aan de aanwezigen en voorbijgangers.

De gemeente werkt op basis van de toekomstvisie 2030 in verschillende ontwikkelpaden. Hier worden behoeften van de samenleving uitgewerkt tot ideeën en projecten. Zo ook in het Ontwikkelpad Sittard-centrum. Daarnaast willen het Centrummanagement en een aantal winkeliers de Sittardse binnenstad een positieve impuls geven door iets toe te voegen aan de sfeer en beleving van de winkelstraten.

Inspiratie voor het idee van de 24 rozen zijn de kunstzinnige paraplu’s die in steden over de hele wereld hangen. “Dit soort creaties zorgen voor saamhorigheid en nodigen ons uit om samen van onze historische binnenstad te genieten. Want een aantrekkelijke stad maken we samen met inwoners en ondernemers. Dat zie je aan dit initiatief”, zegt Yvonne Salvino (Economie). 

De bedoeling is om meer initiatieven te ontwikkelen die de roos als rode draad door het Sittardse centrum laten gaan. Zo wordt er bijvoorbeeld gewerkt aan een ontwerp van een rozenboog aan het begin van de Steenweg.

Bron: gemeente Sittard-Geleen

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Advertenties