Nieuwe Update gezonken schip Borgharen

Luister live

Nieuwe Update gezonken schip Borgharen

Het schip is verplaatst, het water van de Maas weer op peil en de scheepvaart weer kan varen, maar het werk ter plaatse gaat door, aldus Rijkswaterstaat.

Omdat het water weer op peil is, worden de preventieve maatregelen in de omgeving verwijderd. De breukstenen dam die achter de stuw werd opgebouwd, wordt de komende tijd afgebroken. De mobiele kering die men vorige week plaatste nabij sluis Bosscherveld is zondag 20 oktober leeggepompt. Vandaag, 21 oktober wordt deze weggehaald.

Daarna moet de bodem hersteld worden voordat de scheepvaart weer kan starten. Rijkswaterstaat gaat ervan uit dat de sluis Bosscherveld in de loop van de week weer open gaat voor scheepvaart.

Het schip dat dagenlang onder de stuw lag is inmiddels stevig vastgelegd aan een zogenoemd remmingswerk. Op deze plek ligt het schip stabiel en niet in de weg. De komende weken wordt het schip van deze locatie verwijderd.

Verdere communicatie gaat weer via de reguliere weg, bijvoorbeeld door middel van nieuwsberichten op de website van Rijkswaterstaat of informatie via scheepvaartberichten.

Bron & Foto: Rijkswaterstaat

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Advertenties